Zakelijk scheiden? Dat gaat zo in zijn werk

Een scheiding is een heel erg ingewikkeld proces, het is een hele lastige en zware periode waarin erg veel moeilijke en belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Als je gaat scheiden, kun je kiezen voor meerdere opties, zo kan je een echtscheidingsadvocaat inhuren of een eigen advocaat inhuren. Alleen hoe gaat zakelijk scheiden in zijn werk?

Een erg lastige periode

Scheiden is heel erg lastig, pijnlijk en een hele zware periode. Het is dan ook erg belangrijk om afspraken te maken. Als jij zakelijk scheid dan kan het zo zijn dat jullie of samen een bedrijf hebben wat niet meer loopt, als in partnerschap. Ook kan het zijn dat jullie als getrouwd stel samen een onderneming zijn gestart en nu privé gaan scheiden. Ook dan zijn er belangrijke afspraken om te maken.

Hierbij kunt u er voor kiezen om zoals eerder vernoemd een echtscheidingsadvocaat in te huren. Zij zijn specialisten op het gebied van scheidingen en zullen jullie heel erg goed kunnen helpen en begeleiden in de zakelijke scheiding.

Bent je getrouwd, ga je scheiden maar heb je wel een onderneming samen? Dan is het ook erg van belang dat er goede afspraken worden gemaakt betreft de onderneming. Bent je getrouwd in gemeenschap van goederen? Dan valt deze onderneming in het gemeenschap. Zodra jullie gaan scheiden is het erg belangrijk dat jullie samen de waarde van de onderneming vast gaan stellen. Hierbij is het wel erg van belang dat je rekening houd met de belastingdienst, de waarde die jullie zullen schatten voor de onderneming die jullie samen hebben, moet wel reëel zijn. 

Bent je getrouwd onder de huwelijkse voorwaarden? Dan valt de onderneming daaronder en wordt het op deze manier bepaald. Zo wordt er bepaald wie wat krijgt, wordt het een eenmanszaak of bijvoorbeeld een vennootschap onder Firma.