Wanneer kom je in aanmerking voor een zakelijke rekening?

Het is niet verplicht om een zakelijke rekening te openen voor je onderneming. Maar handig is het zeker wel. Het kan zorgen voor rust en overzicht voor je onderneming en dat is natuurlijk hartstikke fijn met een drukke onderneming. Twijfel je nog een beetje over het openen van een zakelijke rekening? Dan kan je hieronder lezen wat het precies inhoudt, welke voordelen er zijn en wanneer je in aanmerking komt.

Een zakelijke rekening

De naam zegt het eigenlijk al. Normaal heb je voor je privézaken een bankrekening. Een zakelijke rekening is een rekening voor zakelijk gebruik. Dit betekent dat je deze zakelijke rekening kan gebruiken voor je onderneming. Hierbij maakt het niet uit of je een eenmanszaak hebt of een besloten vennootschap. Met een zakelijke rekening kan je rente rekening courant regelen.

Heb je personeel in dienst bij je onderneming? Met een zakelijke rekening kan je makkelijk ervoor zorgen dat het personeel hun salaris krijgt uitbetaald. Hiernaast kan je verschillende dingen aanschaffen en betalen met je zakelijke rekening. Denk bijvoorbeeld aan machines die je nodig hebt of voertuigen. Verder kan je er meer voorraad mee aanschaffen. Zo heb je een overzicht van de uitgaven op de zakelijke rekening.

Voordelen zakelijke rekening

Een zakelijke rekening brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste komt het natuurlijk professioneel over wanneer je een zakelijke rekening hebt. Ten tweede creëer je met een zakelijke rekening een scheiding wat betreft privé en je onderneming. Je hoeft dan niet in je privérekening te zoeken naar de inkomsten en uitgaven voor je onderneming. Dit zorgt voor een mooi overzicht op financieel gebied wat meteen rust met zich meebrengt.

Heb je een boekhouder die alles voor je regelt? Dan is het duidelijke overzicht ook prettig voor je boekhouder. Bedrijfslening aanvragen gaat een stuk makkelijk met een zakelijke rekening. Verder kan je met een zakelijke rekening onder andere een zakelijke creditcard of een zakelijke spaarrekening aanvragen. Een zakelijke rekening is heel handig voor je onderneming.

In aanmerking

Ben je ervan overtuigd dat een zakelijke rekening openen wellicht een goed idee is? Dan is het nog belangrijk om te weten welke voorwaarden er zijn om in aanmerking te komen voor een zakelijke rekening. Het is als eerste belangrijk dat je een positief eigen vermogen hebt dat winstgevend is. Hiernaast moet je een omzet hebben van 50.000 euro. Dit is een belangrijke voorwaarde.

Verder moet je natuurlijk een onderneming hebben. De volgende ondernemingsvormen komen in aanmerking voor een zakelijke rekening: eenmanszaak, vof, maatschap of een besloten vennootschap. Het is belangrijk dat je een jaar en drie maanden minimaal staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Om een zakelijke rekening te openen, heb je een aantal documenten nodig zoals de transacties. Dan kan je de zakelijke rekening openen.