Waarom is Cloud migratie een verbetering voor je bedrijf?

Als er een ding duidelijk is geworden door de corona crisis is het wel dat het delen van bestanden en deze wegzetten in de Cloud belangrijker is dan je misschien vooraf gedacht had. Om die reden is het dan ook goed om te kijken of een Cloud migratie een verbetering is voor je bedrijf. De experts van Thornstein op dit gebied weten als geen ander hoe dit proces het beste kan gaan

Wat is Cloud migratie?

Cloud migratie is het proces waarbij je als onderneming ervoor kiest om je bestanden niet alleen zelf op te slaan maar ook in de Cloud neer te zetten. Het voordeel hiervan is dat als het in de Cloud staat, voor iedereen waar je toestemming aan geeft bereikbaar is. Of het nu gaat vanaf een thuiswerkplek, een flexibel werkplek in een kantooromgeving of dat iemand onderweg is. Door de bestanden in de Cloud te zetten kan iedereen er op elk moment bij. Dat klonk een tijd geleden als erg spannend maar tegenwoordig is het zo normaal dat er vaak niet meer over nagedacht wordt. Het proces waarbij je uiteindelijk vanuit de Cloud kan werken noem je dus Cloud migratie.

Procesbegeleiding

Een proces van een goede migratie staat of valt met een goede begeleiding tijdens het proces. Iets waarin Thornstein goed advies kan geven. Want het begint natuurlijk met de vraag waarom zou je dit doen tot en met de vraag, wanneer is alles zo ingericht binnen onze IT dat we op deze manier kunnen werken. Het hele proces met de stappen die erbij horen, kan een behoorlijk ingewikkeld vraagstuk zijn waarbij je regelmatig tegen de grenzen van je kennis en ideeën aan zal lopen. Op dat gebied is het dus goed om te weten dan Thornstein de experts in huis heeft om deze vragen te beantwoorden, problemen te voorkomen die je zelf niet bedacht hebt en zo je bedrijf meehelpen om door dit proces te gaan en je IT-gedeelte op dit punt toekomstbestendig hebt gemaakt.

Voordelen na de migratie

Uit de kennis en ervaring die Thornstein heeft, blijkt dat er een groot aantal voordelen zijn als de migratie eenmaal is afgerond. De kans op het lekken van data is verkleind. Bestanden staan op één plaats en niet iedereen hoeft met een USB-stick of via de mail de bestanden naar elkaar toe te sturen. Als tweede creëer je als bedrijf een veilige werkomgeving en kan iedereen dus op die manier meewerken, thuis, onderweg en zelfs op vakantie. Het derde voordeel is dat er efficiënter kan worden samengewerkt. Je kan sneller zaken delen, je kan gemakkelijker elkaars bestand aanpassen. Het vierde voordeel is dat je geen eigen server meer hoeft te hebben. De kosten van het onderhoud van een server en het risico van uitval is daarmee weg. Hierdoor heb je geen tijdverlies en zal je zien dat de kosten uiteindelijk lager zullen zijn dan als je alles in eigen beheer blijft doen.