Waarom is Bitcoin zo populair?

Wanneer we het over crypto’s hebben dan hebben we het allang niet meer over Bitcoin alleen. Tegenwoordig zijn er onwijs veel andere interessante digitale munten te vinden bij de grootste en populairste online exchanges. Toch merken wij dat Bitcoin nog altijd het meest bekend is en daarbij ook nog de hoogste koers heeft, maar waarom is dit eigenlijk? Waarom is Bitcoin nu zo populair? Is dit toeval? Of heeft dit een reden.  En wat is Bitcoinv überhaupt? Benieuwd naar het antwoord? Lees dan zeker verder. We gaan het je uitleggen!

Wat is Bitcoin?

Om de huidige status van Bitcoin nu uit te leggen is het misschien eerst eens handig om wat meer te vertellen over wat Bitcoin nu precies is. We weten inmiddels allemaal wel dat Bitcoin een digitale munt is, maar wat is de geschiedenis van de munt? De geboorte van Bitcoin dateert terug uit ongeveer 2009. Op 3 januari 2009 startte het Bitcoin netwerk om precies te zijn met de ‘onbekende’ Satoshi Nakamoto als eerste deelnemer. Tot op de dag van vandaag weet niemand precies wie deze persoon is. We weten zelfs niet of het één persoon is of zelfs een groep mensen. Dat is juist wat Bitcoin zo uniek en mysterieus maakt!

Voordelen Bitcoin

Maar waarom zou je dan investeren in Bitcoin? We hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Bitcoin is decentraal, maar wel gereguleerd
  • Bitcoin is overal bereikbaar, maar wel echt in jouw eigen ebzit
  • Bitcoin kent snelle wereldwijde transacties
  • Bitcoin heeft geen inflatie

Wat is de Bitcoin koers?

Heel leuk en aardig al die verhalen en de voordelen van Bitcoin, uiteindelijk wil je geld verdienen met investeren in Bitcoin. Hiervoor is het belangrijk om de Bitcoin koers goed in de gaten te houden en in te springen op het juiste moment. Wil je Bitcoin kopen of andere coins? Dan doe je er goed aan om verschillende coins te vergelijken op vergelijkingssites als Descrypted.com. Wil je coins kopen? Check dan zeker even deze site!