Waarom investeren in goud ons zo aanspreekt

Goud is heeft de status van een hoge en veilige investering, hoe komt het aan die status en wanneer en waarom investeren mensen in goud? In dit blog proberen we je antwoord te geven op deze vragen en wie weet ga je hetzelfde doen als de mensen die in goud investeren.

Status

Goud heeft al eeuwen een waardevolle status, vroeger werd het al gebruikt als betaalmiddel en gezien als iets van hoge waarde. Deze status zorgt er voor dat het een vertrouwd gevoel wekt bij de mensen die er in willen investeren. Dit komt omdat mensen de status kennen en weten wat goud is, ze weten hoe het eruit ziet en hoe het voelt. Dit zorgt er voor dat het meer vertrouwen krijgt dan niet tastbare investeringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan crypto, dat zit heel anders in elkaar en is net nieuw op de markt voor de meeste mensen. Het is helemaal digitaal en je hebt eigenlijk geen flauw idee waar je je geld in stopt. Met goud kopen hebben mensen dat gevoel dus wel.

Stabiele koers

Goud heeft een super stabiele koers dit nodigt met name voor een bepaalde investeerder klasse heel erg uit om er in te investeren. Dit zijn de mensen die een groot vermogen hebben, tegenwoordig is het namelijk niet slim om veel geld op de bank te hebben. Dit heeft allemaal met de schandalige rente waardes te maken waardoor je haast moet betalen om te sparen. En dat moet je niet willen want hoe langer het op de bank staat hoe minder de waarde wordt van je vermogen. Daarom is het slim om in goud te investeren, dit allemaal omdat het een stabiele koers heeft. Je kan goud dan als het ware gebruiken als de bank, je zet een deel van het spaargeld in goud en alle stijging is mooi meegenomen natuurlijk. Want de waarde kan altijd stijgen en dat heb je op de bank niet die optie. En je betaald dus niet de rente die je bij de bank moet betalen om te sparen. Dit is dus een van de voornaamste investeringsredenen van mensen die in goud investeren. 

Heb je ook interesse om in goud te investeren? kijk dan even op Doijer & Kalff