Uitbreiden met je bedrijfspand? Hier moet je rekening mee houden

Als je eigenaar bent van een bedrijf moet je veel zaken regelen. Daarom is het van belang dat je goed het overzicht bewaart waardoor je prioriteiten kunt stellen. Als je bijvoorbeeld van plan bent om het bedrijfspand waar je bedrijf nu gebruik van maakt uit te breiden, is het slim om je voornamelijk hiermee bezig te houden. Je moet met veel zaken rekening houden wanneer je jouw bedrijfspand wilt uitbreiden.

Voorbereidingen op het uitbreiden van het bedrijfspand

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor bedrijven ervoor kiezen om hun bedrijfspand uit te breiden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het bedrijf steeds meer personeel moet aannemen en dat er uiteindelijk niet meer genoeg plek is om al dit personeel aan het werk te zetten. Als dit het geval is zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Het is dan een optie om niemand meer aan te nemen omdat dit niet in het pand past, maar vaak staat dit verdere groei van het bedrijf in de weg. Daarom is het in veel gevallen slimmer om te kijken naar andere opties. Je kunt er dan voor kiezen om te verhuizen naar een nieuw pand, maar het is ook mogelijk om het huidige pand uit te breiden. Hier komt wel veel bij kijken en daarom is de voorbereiding voor de verbouwing erg belangrijk. Het is slim om eerst op zoek te gaan naar mensen die je kunnen helpen bij de voorbereidingen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een aannemer of een architect.

Op zoek naar een goede aannemer

Om een verbouwing uit te kunnen voeren zal je bedrijf de hulp van een aannemer hard nodig hebben. Dit is nodig omdat een aannemer je kan helpen bij het plannen van de verbouwing, maar ook bij het regelen van de juiste vakmensen die de klus kunnen klaren. Daarnaast kan een aannemer je ook helpen bij het maken van een realistische inschatting van de kosten van het uitbreiden van je bedrijfspand. Je kunt natuurlijk ook zelf proberen om hier een inschatting van te maken, maar als je dit samen met een aannemer doet zal de inschatting een stuk realistischer zijn. Dat komt vooral doordat een aannemer meer verstand heeft van de kosten van de materialen, maar ook van de kosten van de mensen die aan de verbouwing zullen werken. Daarom is het slim om ervoor te zorgen dat je in een vroegtijdig stadium al contact hebt met een goede aannemer.

Gegevens van het kadaster

Als je van plan bent om het pand van je bedrijf uit te breiden, is het van belang dat je toestemming hebt van de gemeente. Ook kan het erg handig zijn om toegang te hebben tot bepaalde gegevens van het kadaster. Het lijkt lastig om deze gegevens te vinden, maar dat kun je gewoon doen op https://kadastralekaart.nl/. Dit is een handige site waarop je alle gegevens die je nodig hebt om de uitbreiding van je bedrijfspand tot een goed einde te brengen kunt vinden.