Tuin als meerwaarde van je huis

Een eigen tuin biedt over het algemeen veel meerwaarde aan een huis. Mensen stellen een tuin vaak als prioriteit, aangezien ze er wensen te ontbijten in de zon, willen genieten van een drankje, een speelplek willen voor de kinderen, etc. Hierom kan het wel of niet hebben van een tuin echt maken of breken. Ook heeft de tuin veel invloed op de woningwaarde van het pand. 

Als je je huis te koop aanbiedt wil je natuurlijk dat de beste facetten naar voren komen en de woningwaarde op zijn hoogst mogelijk wordt gezet. De tuin heeft hierbij meestal een positieve invloed maar niet altijd! Een goed verzorgde mooie tuin heeft natuurlijk een mega-effect op de woningwaarde. Maar is jou tuin verwaarloosd en maakt het het huis eigenlijk alleen maar lelijk? Dan zul je juist te maken kunnen krijgen met een gedaalde woningwaarde. Wel zullen de meeste mensen een tuin als meerwaarde inzien. 

Mensen houden van groen en ruim in de tuin. Heb je bijvoorbeeld geen zin om je tuin op te knappen? Snoei dan je verwilderde tuin leeg, en bezaai de grond met gras of leg er strakke stenen bijvoorbeeld. Zo heeft de klant gelijk een beter beeld van de woning. Is de tuin erg verwaarloosd, zorgt dit voor een veel lagere interesse van de klant en word de waarde ook lager geschat door anderen. Let dus op dat je je tuin er goed bij hebt staan bij het proces van je huis verkopen.

Maar waarom maakt een tuin een huis nou zoveel meer waard? Nou, dat is zo omdat naast dat de klant een tuin vaak erg op prijs stelt als plek om te relaxen en te recreëren, maakt een tuin het perceel ook groter. Het maakt een groter oppervlakte waar, wat natuurlijk meer waard maakt. Beschik je nou echt niet over groene vingers? Dan kun je altijd kijken naar het inschakelen van een hoveniersbedrijf. Er zijn genoeg mogelijkheden!