Oversluiten leningen: betere voorwaarden en meer lucht

Wist je dat oversluiten leningen net zo gemakkelijk kan als het overstappen van verzekeraars of het opnieuw afsluiten van een hypotheek? In 2018 hebben veel kredietverstrekkers hun rentepercentages verlaagd en dat betekent dat er mogelijk een betere lening is voor jou. Het oversluiten van je leningen betekent dat je je huidige leningen vervangt met nieuwe, bij je huidige kredietaanbieder of bij een andere. Je profiteert dan van betere voorwaarden terwijl je hetzelfde bedrag afbetaalt.

Oversluiten leningen: wanneer is dat verstandig?

Er zijn een aantal situaties waarin het oversluiten van je leningen een goed idee is. Het is dan in ieder geval slim om te onderzoeken of er een beter aanbod is voor je. Hier vind je enkele voorbeelden:

●        Jouw financiële situatie is veranderd. Je hebt een andere baan genomen, bent met pensioen gegaan, je gezin is groter of kleiner geworden. Je leningen zijn in een andere situatie afgesloten en het is zaak om ze aan te laten sluiten bij je nieuwe situatie.

●        Je hebt schulden waarvoor je een hoog rentepercentage betaalt. Door een nieuwe lening af te sluiten met betere voorwaarden en daar je schulden mee af te betalen bespaar je geld.

●        Je wilt het soort lening dat je hebt veranderen. Dat kun je doen bij je huidige verstrekker en bijvoorbeeld overstappen van een persoonlijke lening naar een doorlopend krediet.

Hoe werkt het?

Het oversluiten van je leningen is bijzonder gemakkelijk, maar het is belangrijk dat je je eerst afvraagt of het voor jou verstandig is. Daarom kijk je naar je huidige situatie en naar het aanbod op de markt. Sluit een persoonlijke lening af om je creditcard schulden mee af te betalen en je hebt alles op één handige plek. Heb je iets op afbetaling gekocht en is de regeling niet voordelig? Betaal deze dan af met een lening en profiteer van de nieuwe rentepercentages. Leningen oversluiten is vervolgens snel en gemakkelijk gedaan, want de meeste kredietaanbieders hebben een gratis overstapservice. Zij regelen alles voor je en brengen al je schulden onder in één regeling. Het enige wat jij moet doen is contact met ze opnemen.

Is oversluiten soms ook niet slim?

Er zijn situaties waarin het oversluiten van je leningen geen slim idee is. Als je de lening hebt afgesloten met goede voorwaarden, dan is er een kans dat je nergens anders een beter aanbod vindt. Daarnaast is het mogelijk dat je huidige kredietverstrekker bepaalde regelingen hanteert voor het vroegtijdig afbetalen van je krediet en dat deze oversluiten minder gunstig maken. Het is de bedoeling dat jouw situatie er beter van wordt en dat je of geld bespaart of meer overzicht en lucht creëert. Is dat niet het geval, dan is oversluiten leningen niet aan te raden.

Vraag een specialist om hulp

De beste persoon om je te adviseren over het oversluiten van je leningen is een financieel specialist. Leg je vraag bij hen neer en je hoort snel of jij ook geld kunt besparen door over te stappen. Kijk daarom snel op www.denederlandsekredietmaatschappij.nl.