Loonadministratie uitbesteden of niet?

Je hoort wel eens van bedrijven die ten onder gaan aan hun eigen succes. Wanneer je een klein bedrijf hebt zijn er aanzienlijk minder zaken waarmee je rekening moet houden. Groei is natuurlijk goed, maar wanneer je groeit krijg je ook meer verantwoordelijkheden en zaken waarmee je rekening moet houden. Vooral bedrijven die heel snel groeien kunnen dit ervaren. Wanneer je mensen in dienst neemt moet je bijvoorbeeld de loonadministratie bijhouden. Voor een klein bedrijf is het vaak goed zelf te doen, maar wanneer je veel werknemers hebt is dit vaak niet te doen. Wanneer je een bedrijf hebt in Groningen kun je in dit geval bijvoorbeeld kiezen voor Loonadministratie Groningen. Meer weten over loonadministratie? Lees dan verder! 

Wat kost loonadministratie uitbesteden? 

Wanneer je ervoor kies om je loonadministratie uit te besteden kun je dit ook deels doen. Bijvoorbeeld voor alle flexwerkers of parttime medewerkers. Dit scheelt in de kosten. De exacte kosten van loonadministratie is sterk afhankelijk van de branche, sector en welke regels hier gelden. Daarnaast hangt het af van het aantal werknemers waarvoor je dit wilt laten regelen. Over het algemeen gelden ook hier staffelkortingen, waardoor het voor een groot aantal werknemers relatief goedkoper uitpakt per medewerker. 

Loonadministratie uitbesteden is zekerheid 

Wanneer je je loonadministratie uitbesteed (in Groningen) doe je dit bij een boekhouder Groningen. Het voordeel van een boekhouder is dat deze helemaal in de materie, regels en wetten rondom dit onderwerp is gedoken. De boekhouder kan je dus alles vertellen of wat kan en mag, en wat niet. Hierdoor weet je zeker dat je geen belastingproblemen krijgt en alles goed wordt geregeld. Wanneer je dit zelf probeert op te pakken zonder deze kennis ligt het gevaar op de loer dat je fouten maakt. Dit kan een hele administratieve rompslomp opleveren en meer kosten dan dat het bespaart. Om deze reden is het aan te raden om de loonadministratie uit te besteden als je bedrijf snel groeit.