Laat je persoonlijke financiën niet uit de hand lopen

Je persoonlijke financiën beheren is een vitale vaardigheid in het huidige snelle, digitale geld tijdperk. Als je niet oplet waar je geld naartoe gaat, zul je het uiteindelijk kwijtraken. Dit artikel staat vol handige tips om je te blijven concentreren op waar je je geld aan uitgeeft en hoe je die uitgaven kunt beheren.

Concentreer je leningen in één eenvoudige lening om je doel van persoonlijke financiën te versterken. Dit kan niet alleen het bijhouden van waar al je geld naartoe gaat vergemakkelijken, maar het geeft je ook de extra bonus dat je geen rente hoeft te betalen aan allerlei plaatsen. Eén eenvoudige rentevoet verslaat vier tot vijf rentevoeten op andere plaatsen.

Zoek steeds naar manieren om te besparen. Onderzoek jezelf en je rekeningen ongeveer eens in de zes maanden. Kijk eens bij concurrerende bedrijven voor diensten die je gebruikt, om te zien of je iets voor minder kunt krijgen. Vergelijk de kosten van voedsel in verschillende winkels, en zorg dat je de beste rente op je creditcards en spaarrekeningen krijgt.

Om een stabielere financiële situatie te bereiken, moet je een spaarrekening openen en er regelmatig geld op zetten. Zo is het minder waarschijnlijk dat je een lening zult moeten afsluiten als er extra geld nodig is, en kun je noodgevallen het hoofd bieden. Spaar zoveel geld als je kunt, ook al is het elke maand niet zo veel.

Om je geld beter bij te kunnen houden, zorg je ervoor dat je al je uitgaven in categorieën indeelt. Heb een categorie voor vaste uitgaven zoals de hypotheekbetaling, een andere voor variabele uitgaven zoals de telefoonrekening en creditcardbetalingen, en een derde voor dingen als boodschappen doen of uit eten gaan.

Als je uitgaven in je chequeboekje noteert, rond je getallen dan altijd af op de volgende dollar. Als je een storting doet, rond je naar beneden af. Op die manier bouw je een beetje opvulling in je betaalrekening om te hoge uitgaven te helpen voorkomen. Wanneer je “smeltkroes” genoeg opgebouwd heeft om je te helpen de maandelijkse kosten te elimineren, ga dan toch door met het aftrekken ervan. Ze worden opzij gezet op je betaalrekening en dragen bij aan je spaargeld.

Kosten besparen is een van de meest effectieve manieren waarop je in de loop van het jaar geld kunt besparen. De eerste plaats waar je moet beginnen is met dingen die je niet nodig hebt. Snijd de banden door met sommige zenders die je niet gebruikt op je kabelnet om geld te besparen.

Je mobiele telefoon is een uitgave die kan variëren, afhankelijk van de gebruiksfrequentie. Als er toepassingen of programma’s op je telefoon zijn die je niet gebruikt, knip die er dan onmiddellijk uit. Betalingen voor diensten waar je geen gebruik van maakt, moet je zo snel mogelijk schrappen om de uitgaven te beperken.

Het maken van voorwerpen van gebrandschilderd glas kan een productieve uitlaatklep zijn voor je creatieve vermogens. De producten die je maakt, zoals raamhangers, lampenkappen, of grotere stukken, zouden verkocht kunnen worden om bij te dragen aan je eigen financiën. Stukken zouden ook op contract gedaan kunnen worden als je klanten opbouwt.

Administratie

Raadpleeg de richtlijnen van de Federal Housing Administration voordat je een lening aangaat. Deze richtlijnen helpen je te bepalen wat je leenlimiet is. Je limiet zal afhangen van hoeveel geld je verdient. Volg de adviezen van de FHA op en je zou moeten kunnen voorkomen dat je een lening aangaat die je tot buitensporige schulden drijft.

Zoals hierboven vermeld, maakt de huidige trend van credit en debit cards het gemakkelijk om je geld uit te geven, zonder te beseffen waar het naartoe zou kunnen gaan. Je financiën beheren en je bewust zijn van je uitgaven zijn vitale vaardigheden. Heb jij hier wat hulp voor nodig, dan kun jij terecht bij het administratiekantoor in Valkenswaard via de 

Wij Zijn BenT website

Met de adviezen uit dit artikel zou je beter voorbereid moeten zijn om je uitgaven op de juiste manier te beheren.