Hoe zorg je ervoor dat zonwering minder snel kapot gaat?

Bijna iedereen heeft wel zonwering in zijn huis of raamdecoratie op kantoor. De een heeft het in de vorm van een gordijn en de ander heeft het in de vorm van jaloezieën. Er zijn heel erg veel verschillende soorten zonwering. Er bestaat ook zoiets als Cradle to Cradle zonwering. Misschien heb je nu de vraag, wat is Cradle to Cradle? Cradle to Cradle zonwering is duurzame zonwering. Dit is dus zonwering dat langer meegaat en dus beter voor de natuur is.

Het is ook gemaakt met de bedoeling om de wereld beter achter te laten dan dat het was toen je werd geboren. Dit is natuurlijk een heel mooi idee. Het is belangrijk om je zonwering goed in de gaten te houden en het goed te onderhouden. Als je dat niet doet verslijten ze sneller en gaan ze sneller kapot. Ook zien ze er dan viezer en minder mooi uit. Dit wil je natuurlijk niet hebben, omdat het fijn is als het er mooi uitziet. Zowel voor andere als voor jezelf. Het is namelijk ook een onderdeel van je interieur. Daarom heb ik een aantal tips bedacht die je kunnen helpen bij het schoonmaken van je raamdecoratie en dan weet je ook gelijk hoe je het überhaupt moet doen.

Rol de zonwering niet nat op

Mijn eerste tip is dat jij je zonwering nooit nat op moet rollen. Als jij je zonwering toch wel nat oprolt dan droogt moeilijker waardoor het langer nat blijft. Hierdoor heb je meer kans op schimmel. Als het heeft geregend is het dus beter om de zonwering is uit te laten hangen en te wachten tot het droog is. Als het goed droog is geworden kan je zonder problemen de zonwering weer oprollen. Raamdecoratie dat beschimmeld is, is natuurlijk niet fijn om te hebben. Als je weet dat het hard gaat waaien of als het flink gaat stormen, dan is het handig om de zonwering op te rollen, omdat het anders kapot kan gaan.

Ook kunnen er scheuren ontstaan en kan de constructie van de zonwering worden beschadigd. Een klein beetje wind is niet erg, maar als het harder gaat waaien is het toch handig om de zonwering op te rollen. Het is ook handig om de zonwering regelmatig schoon te maken. Dit moet je vooral met de buitenzonwering doen. Anders wordt het vies en dat is niet goed voor de zonwering. De buitenzonwering kan je beter iedere maand met een sopje en lauwwarm water op een doek schoonmaken. Je moet dan langs het doek en de constructie gaan. Als je erachter komt dat er vogelpoep op de doek zit dan moet je dat zo snel mogelijk proberen weg te  halen. Zo voorkom je namelijk dat de vlek dieper in het doek gaat zitten. Met deze tips gaat je zonwering hopelijk minder snel kapot.