Goedkope advocaat als je zakelijk failliet gaat

Je kunt zakelijk of persoonlijk failliet gaan. Als je persoonlijk failliet gaat kun je je eigen schulden niet meer betalen, hierdoor kun je dus in een faillissement terecht komen. Bij zakelijk failliet gaan gaat het over het bedrijf dat de schulden niet meer kan betalen. Er zit dus wel een groot verschil tussen de 2 vormen van failliet gaan. De ene is persoonlijk dus dat ligt echt aan jezelf en de tweede ligt aan het bedrijf dus dat is gezamenlijk, dit betekent dat het niet per se jouw schuld is. Daarnaast is zelf failliet gaan ook een stuk vervelender, want dan zit je er zelf mee, want zonder geld kun je ook niets. Dit is dus een groot probleem, terwijl als het bedrijf failliet gaat het juist alleen vervelend is voor de eigenaar. Het is natuurlijk ook niet fijn voor de medewerkers, want die moeten op zoek naar een nieuwe baan, maar die hebben tenminste geen schulden en dat is een stuk fijner. Als je failliet gaat is het ook handig om een advocaat te hebben. Pro Deo biedt een goedkope advocaat aan, dit is voor heel veel mensen ideaal, want veel mensen kunnen niet een hele dure advocaat inschakelen en een goedkope advocaat is voor iedereen haalbaar.

Failliet gaan

Failliet gaan is zeker niet fijn. Het maakt niet uit of het persoonlijk is of zakelijk is het is beide niet ideaal, maar persoonlijk failliet gaan is natuurlijk wel vervelender, want persoonlijk failliet gaan betekent dat je extra hard moet werken om het weer op te bouwen, want je wordt dan gelimiteerd, want je kan dan niet alles doen wat je eerst deed. Je kunt dan bijvoorbeeld niet meer op vakantie en dat is voor veel mensen belangrijk, want voor veel mensen is vakantie de ultieme kans om uit te rusten en daarnaast heb je ook nog een hele leuke tijd op vakantie. Veel mensen kunnen dit dus echt niet missen en dat is ook wel logisch, want iedereen die op vakantie is geweest snapt wel hoe leuk het gezellig het is en dat je het echt niet kan missen.

Naast de vakantie moet je ook nog andere dingen weg doen en je moet ook op dingen besparen, zoals boodschappen. Als je failliet bent en alles op moet bouwen kun je niet al te veel aan boodschappen uitgeven, want hier heb je simpel gezegd het geld gewoon niet voor. Het is dus niet slim om veel geld uit te geven aan boodschappen, want je hebt al het geld nodig om uit de schulden te komen. Uit de schulden komen is dan eigenlijk ook gewoon je prioriteit, want dit is iets wat je echt moet doen

Want als je doorgaat kom je nooit meer uit de schulden en daarnaast moet je ook nog dingen, zoals de huur betalen en de huur is al helemaal belangrijk, want als je de huur niet kunt betalen moet je ook nog eens uit het huis vertrekken en een woning hebben is toch wel heel erg belangrijk en is ook een topprioriteit, want als je geen huis hebt wordt het allemaal toch wel lastig. Je zou eventueel ook ergens anders kunnen overnachten, maar dat is niet ideaal. Vooral niet als diegene nog verder van het werk woont, want je moet namelijk ook nog aan de auto denken, want de auto kost ook aardig wat geld. Al met al moet je al je failliet bent zo zuinig mogelijk zijn, want je wilt zo snel mogelijk uit de schulden zijn.