architecture, family house, front yard

Financieren van je huis.

Wanneer u een huis moet kopen, kunnen de problemen die u doormaakt om de financiën en leningen of hypotheken te krijgen, omslachtig zijn. Het kan letterlijk het leven uit je halen. Het op en neer rennen van documenten, papieren, aanvraagformulieren en het invullen van aanvraagformulieren – het kan behoorlijk vermoeiend, vervelend en zeker tijdrovend zijn.

Er zijn echter enkele uitzonderlijke gevallen waarin de eigenaar u de financiering verstrekt, ook wel door de eigenaar gefinancierde huizen genoemd. In dergelijke gevallen kunt u zelfs een slechte kredietgeschiedenis hebben en de mogelijkheid hebben om in een later stadium een ​​huis te bezitten. Door de eigenaar gefinancierde woningen werken zo – in het geval de kopende partij niet in aanmerking komt voor een lening voor het gehele bedrag van de woning, financiert de eigenaar vervolgens het restant van het bedrag of in sommige gevallen het gehele bedrag. Het verschil hier is dat de eigenaar geen geld geeft aan de kopende partij, maar dat de koper de eigenaar in termijnen moet terugbetalen, meestal tegen een hoger tarief dan banken en andere financieringsbronnen. Deze optie is nu populair in een scenario van economische onzekerheid, omdat het zowel de koper als de verkoper wat ademruimte geeft om hun financiën te organiseren.

De koper zal een hogere rente moeten betalen als hij kiest voor door de eigenaar gefinancierde woningen. Dit kan de koper op een plek zetten, maar hij zal in ieder geval tijd hebben om financieel te herstellen terwijl hij de schuld aflost. Het slechte deel voor de koper is dat in geval van wanbetaling de eigenaar de executierechten heeft en niet de koper. Eigenaren die door de eigenaar gefinancierde woningen aanbieden, hebben meestal hun eigen voorwaarden, sommige kunnen gunstig zijn voor de koper en andere mogelijk niet gunstig voor de koper.

Meestal is de financiering door een verkoper een overeenkomst op korte termijn. Dat betekent dat de looptijd meestal niet langer is dan 5 jaar. Er zijn natuurlijk gevallen waarin de eigenaren of verkopers tot 30 jaar financiering aanbieden. Gewoonlijk moet de koper binnen de eerste vijf jaar ballonbetalingen doen en als hij dat niet kan, moet hij misschien de conventionele methoden gebruiken om een ​​lening te krijgen en vervolgens de eigenaar betalen. In dat geval loopt zijn schuld verder op.

De eigenaren hebben de mogelijkheid om de volledige betaling te ontvangen (voor het geval ze niet steeds betalingen van de koper willen innen) door middel van een proces dat ‘biljetten kopen’ wordt genoemd. Door dit te doen, verkoopt de eigenaar het bankbiljet aan een financieringsmaatschappij die vervolgens het resterende deel van de lening gaat innen en de eigenaar het volledige bedrag geeft nadat hij hem een ​​vergoeding heeft aangerekend. Dit pakt voor beide partijen goed uit, maar er zijn enkele gevallen waarin de koper in geval van wanbetaling door toedoen van de eigenaar kan lijden.

Bent u van plan uw huis te gaan verkopen? Zorg dan dat u goede foto’s heeft! Kijk eens op Immovisual.be