Een werk telefoon naast je privé telefoon

Sommige mensen moeten voor hun werk veel hun telefoon gebruiken. In sommige gevallen kan het daardoor voorkomen dat mensen ook door cliënten en collega’s worden lastig gevallen in het weekend of in de avonden. Niet iedereen vindt dat even fijn, omdat je daardoor je werk en je privé leven moeilijk gescheiden kunt houden. Het nemen van een werktelefoon is voor die mensen misschien wel de oplossing van dit probleem. Zo kun je bijvoorbeeld voor je privéleven een iPhone 13 Pro Max nemen en voor je werk een iets goedkopere telefoon. In deze tekst geven wij jou tips en voordelen van het hebben van een werk telefoon, zodat jij makkelijker je werk en privéleven gescheiden kunt houden.

Geef niet iedereen het nummer van je privé telefoon

Om te voorkomen dat je in de weekenden wordt lastig gevallen door collega’s, je baas of bijvoorbeeld cliënten, kun je zorgen dat niet iedereen het telefoonnummer van je privé telefoon heeft. Geef dit nummer enkel aan vrienden en familie, zodat je zeker weet dat zij jou niet kunnen bereiken als je vrij bent. Het telefoonnummer van je iPhone 13 Pro Max blijft dan ook echt persoonlijk. Het nummer van je werktelefoon kun en moet je natuurlijk wel geven aan je collega’s. Zij moeten je wel nog ergens kunnen bereiken tijdens jouw werktijden. Als je vrij bent kun je de telefoon dan uitzetten en hoef je niet meer te denken aan je werk. 

Geef het telefoonnummer van je werktelefoon alleen aan collega’s

Het kan erg verleidelijk zijn om je werktelefoon ook te gaan gebruiken voor je privéleven. Dit is echter niet de bedoeling. Het is juist fijn als je werk en je privéleven gescheiden zijn. Door je telefoon ook te gebruiken om te communiceren met vrienden en familie, schiet de telefoon zijn doel voorbij. Dan heb je alsnog je werk en privé samen op een telefoon, waardoor je minder rust krijgt. Ook als je de allernieuwste telefoon hebt, zoals de iPhone 13 Pro Max, is het niet slim om deze te gebruiken voor je privéleven. Als je de telefoon zelf hebt gekocht, dan zou je er natuurlijk altijd nog voor kunnen kiezen om je privé telefoon en je werktelefoon om te draaien. Dan raak je hopelijk ook minder in de verleiding om je werktelefoon te gebruiken voor je privéleven. 

Geef duidelijk aan wanneer je bereikbaar bent

Als jouw collega’s en werkgever niet weten wanneer jij wel en niet beschikbaar bent, dan zullen zij jou misschien sneller buiten werktijden proberen te bereiken. Als jij hen duidelijk vertelt wanneer jij werkt, dan kunnen zij rekening houden met die tijden. Dan voorkom je dat je elkaar steeds misloopt met bellen, omdat jij dan toevallig je telefoon hebt uitstaan en andersom. Ook weet je dan zeker dat jij je telefoon buiten werktijden kunt uitzetten, omdat je niet ineens voor iets belangrijks wordt gebeld.