moderne kantoorinrichting

Een moderne kantoorinrichting creëren doe je zo

Het is belangrijk om voor een goed modern kantoor te zorgen. Dat betekent dat je goed aan de slag moet gaan met het interieur. Daar kan je natuurlijk wel wat tips bij gebruiken. Naast ergonomische bureaustoelen van Designkantoormeubilair.nl zijn er nog andere zaken die je kunnen helpen. 

1. De juiste mate van daglicht

Het is eerst zaak om te zorgen voor het nodige daglicht. Dit is beter dan kunstmatige verlichting. Je maakt iedereen er productiever en gezonder mee. Het is niet alleen zo dat de werkplekken zo moeten worden verlicht. Ook de overlegruimtes, zoals de vergaderzaal, moeten voldoende daglicht krijgen. Dit helpt om meer uit vergaderingen en overleggen te halen.

2. Flexibel kunnen werken

Een modern kantoor is ook een flexibel kantoor. Dat betekent dus dat er veel flexwerkplekken moeten zijn. Het is vooral belangrijk dat je kan doen wat je moet doen. Minder belangrijk is een vaste eigen plek. De grote ondernemingen van de wereld zijn hier al heel ver in. Het gaat er vooral om dat de productiviteit en effectiviteit van werknemers wordt gemaximaliseerd. Er zijn talloze mogelijkheden. Denk aan opties om te relaxen of om even privé te kunnen bellen. Dit soort plekken kunnen aanbieden maakt het juist ook aantrekkelijk om bij je te komen werken.

3. Open en transparant

Een moderne kantoorinrichting is niet meer in hokjes ingedeeld. Dit was in Amerika nog vele malen erger dan in Europa. Dat neemt niet weg dat de grote open ruimtes overal op de wereld aan populariteit winnen. Soms wordt nog wel gekozen voor glazen scheidingswanden voor wat privacy zonder afgesloten te worden. Dit maakt alles meer open en transparant. Daarom is het heel slim om hier ook voor te gaan.

4. Anders omgaan met verlichting

Dat er meer daglicht is, betekent ook dat je anders kan omgaan met verlichting. Die is vooral van belang in de wintermaanden. Dan wil je in de ochtenduren een beetje meer licht hebben, zoals je dat ook laat in de middag wilt hebben. Het is daarnaast ook zo dat je er goed aan doet om dynamische verlichting te laten verzorgen.  Het is fijn om te werken aan verschillende lichtscenario’s. Zo wordt altijd het maximale uit natuurlijk licht gehaald. Alleen is er dan wel steun van kunstverlichting wanneer dat nodig is. Dit is ook goed voor de productiviteit.

5. Zorg voor groene oplossingen

Het is belangrijk om goed te begrijpen wat groene oplossingen kunnen zijn. Het is namelijk vooral goed om veel bloemen en planten op kantoor te hebben. Dit zorgt voor een goede stemming en verbetert de kwaliteit van de lucht. Het is wel ook belangrijk dat deze bloemen en planten goed verzorgd worden. Groen is echter ook een synoniem voor duurzaam geworden. Dan kom je uit bij zaken als led verlichting, gerecycled papier, het terugdringen van het aantal gemaakte prints op kantoor. Koffie met een eerlijk keurmerk zoals EKO of UTZ, het verminderen van gebruik van licht en andere apparatuur en meer van dit soort zaken spelen ook allemaal een rol.