Een advocaat Beverwijk nodig? Met deze tips vind je de beste

Als jij een advocaat Beverwijk nodig hebt, dan kan dat om allerlei redenen zijn. Heb je een misdrijf begaan, dan is het duidelijk dat je een strafrechtadvocaat nodig hebt om je te verdedigen tijdens je rechtszaak. Er zijn ook situaties die je zelf minder in de hand hebt, zoals in familierecht, en waarbij je om persoonlijke redenen zo goed mogelijk vertegenwoordigd wilt worden. Bij echtscheidingen, alimentatie, erfenissen en andere vervelende onderwerpen heb je iemand nodig die je vertrouwt en die je aan de best mogelijke uitkomst helpt. Het onderstaande stappenplan helpt je bij het vinden van de beste advocaat in Beverwijk.

Een gespecialiseerde advocaat Beverwijk

Allereerst maak je van alle advocaten uit Beverwijk en omgeving een lijstje. Vervolgens haal je daar de advocaten met een specialisme dat voor jou relevant is uit. Deze hebben veel ervaring met zaken zoals die van jou en dat betekent dat ze je beter kunnen begeleiden. Ook zijn ze vaak goed op de hoogte van wat er in hun gebied gebeurt, omdat ze zich daar voornamelijk op richten. Bij zaken die te maken hebben met echtscheidingen en alimentatie wil je niet vertegenwoordigd worden door een advocaat Beverwijk die zich vooral met burenrecht bezig houdt. Dit maakt je lijstje al een stuk kleiner.

Hoe word je aan de telefoon behandeld?

Je hoeft nog geen kennismakingsgesprekken te voeren met de advocaten op je lijstje, want ook van de manier waarop je aan de telefoon behandeld wordt kun je veel aflezen over hoe dat later ook zal zijn. Bel je advocaten dus op en beoordeel hoe geïnteresseerd ze zijn door te kijken naar de vragen die ze stellen. Vragen ze naar details en nuances? Word je serieus genomen? Of krijg je juist het gevoel dat je afgewimpeld wordt? Als je wordt teruggebeld, hoe lang duurt het dan voordat dat gebeurt? Nadat je met elke advocaat Beverwijk gesproken hebt en je een idee hebt gevormd van hoe ze met je omgaan, kun je je lijstje vast al nog kleiner maken.

Nu ga jij vragen stellen

Als het goed is is je lijstje nu klein genoeg om een paar kennismakingsgesprekken in te plannen. Let op, want soms moet je daarvoor betalen. Tijdens deze gesprekken ga jij vragen stellen, bijvoorbeeld over of de advocaat in Beverwijk je zaak gaat doen of dat deze aan een stagiaire wordt gegeven. Het is ook goed om te weten wat er gebeurt als de advocaat zelf een keer niet beschikbaar is, vooral als het een eenmansbureau betreft. Het is helemaal niet vreemd om de advocaat te vragen waarom je hem of haar juist moet nemen en niet iemand anders.

Je advocaat kiezen

Met al deze informatie kun je je advocaat Beverwijk vast met veel zekerheid aanwijzen. Zorg dat het iemand is met wie je een klik hebt, want dat bevordert de communicatie en de samenwerking. Er moet natuurlijk een goed vertrouwen zijn tussen jou en de advocaat in kwestie. 

Je vindt de beste vertegenwoordiging voor jouw zaak bij Wingenadvocatuur.nl!