De website van Blended Law

De NOW is eigenlijk een afkorting van noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid. De NOW is dan ook opgezet vanuit het kabinet en is er om ondernemers te helpen die geen omzet meer hebben, of die hun omzet zien dalen door het coronavirus. Hierdoor kunnen sommige ondernemers hun werknemers niet meer betalen, door de tijdelijke noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid kan dit wel

Wat betekent het aanvragen van een definitieve berekening NOW?

De ondernemers die in de eerste ronde van de NOW-regeling de tegemoetkoming hebben aangevraagd zullen nu een definitieve berekening moeten aanvragen. De betalingen die werden uitgekeerd door het uvw in 2020 waren namelijk voorschoten. Alle voorschoten zijn berekend na een schatting van het omzetverlies die, die periode gemaakt zou worden. Nu de daadwerkelijke cijfers bekend zijn moet er dus eigenlijk gecontroleerd worden of de schatting juist was en of ze eigenlijk een hogere of misschien wel een lagere daling hebben gehad. De ondernemers moeten hun verantwoording én hun definitieve berekening aanvragen bij het UWV.

Welke verklaring heb ik nodig?

De verklaring die je nodig hebt hangt een beetje af van de hoogte van het voorschot Er zijn ondernemers die een voorschot hebben gehad van onder de twintigduizend euro en die dan ook recht hebben op de definitieve tegemoetkoming van minder dan vijfentwintigduizend euro, dan hoef je geen verklaring mee te sturen. Was jouw voorschot tussen de twintigduizend en honderdduizend euro en is de definitieve tegemoetkoming dan tussen de vijfentwintigduizend en de honderdvijfentwintigduizend dan moet er wel derden verklaring worden meegestuurd. Ook moet er een accountverklaring worden meegestuurd, let dan ook goed op welke accountverklaring dat moet zijn, het kan namelijk zijn dat je onderneming niet controleplichtig is of juist wel.

Ik heb geen accountant – wat nu?

Wanneer je niet controleplichtig bent heb je waarschijnlijk geen accountant die jaarlijks jouw cijfers controleert. Toch zou toch er een accountantsverklaring meegestuurd moeten worden, bij de aanvraag tot definitieve vaststelling. Doordat er veel mensen gebruik hebben gemaakt van de NOW 1.0 is de vraag naar accountants erg groot. Doordat de accountants maar ook de derde-deskundige voor al volgeboekt zijn of hele erge hoge bedragen vragen, kun je nu terecht op de website van blended law. Hier kun je direct een verklaring regelen tegen een vaste lage prijs.

Wat kost een NOW-verklaring?

Meestal vallen de prijzen toch iets hoger uit bij derde deskundige en accountants die diensten verrichten, omdat ze meer uren kwijt zijn of omdat er problemen ontstaan. Op de website van Blended Law verzekeren zij je een vaste prijs die ook echt een vaste prijs blijft. Er wordt in goed overlegd gewerkt met ervaren accountants. De prijs die afgesproken wordt is dekkend voor de diensten die je hebt afgesloten je ziet dus wat je betaalt