blur, blurred, book

Boeken publiceren – 3 opties om gepubliceerd te worden

Het uitgeven van boeken, dat wil zeggen het verkopen van informatie in de vorm van een boek, is een ideale zaak voor iedereen om bij betrokken te raken. Zeker nu het World Wide Web veel aspecten van het uitgeven van boeken veel gemakkelijker heeft gemaakt. Het is echter belangrijk om de 3 verschillende manieren te begrijpen om een ​​boek gepubliceerd te krijgen.

Commerciële publicatie van boeken

Commercieel gepubliceerd worden is de ideale manier om uw boek gepubliceerd te krijgen, maar is meestal erg competitief. Een uitgever van boeken zal moeten bepalen of uw idee en manuscript commercieel haalbaar zijn. Dit betekent dat ze de productiekosten van het boek kunnen terugverdienen en een redelijke winst kunnen maken op de onderneming. Er spelen onvermijdelijk veel factoren een rol die ervoor zorgen dat veel goede manuscripten worden afgewezen. In feite heb je misschien wel eens gehoord van veel gevallen waarin auteurs die nu erg populaire bestsellers zijn, door veel uitgevers werden afgewezen voordat ze eindelijk de knik kregen die hun lucratieve carrière lanceerde.

Met de juiste strategie is het echter nog steeds de moeite waard om te proberen om commercieel gepubliceerd te worden, als je kunt.

Zelf publiceren

Zelfuitgevers worden soms particuliere uitgevers of onafhankelijke uitgevers genoemd. Dit is de gemakkelijkste en snelste manier om uw boek te publiceren. Het is niet alleen veel respectvoller dan het uitgeven van subsidie, maar er zijn talloze gevallen waarin boeken die zijn begonnen als in eigen beheer uitgegeven titels, uiteindelijk zijn gekocht en uitgegeven door grote commerciële uitgevers van boeken, waardoor de auteur een flinke voorschot krijgt.

Subsidie ​​publiceren

Publiceren met subsidie ​​wordt vaak verward met publiceren in eigen beheer, maar de twee zijn heel verschillend. Bij het uitgeven van subsidies betaalt de auteur een drukker om het boek te produceren en verdient hij vervolgens royalty’s op de verkoop van het boek. Aan de andere kant betaalt een zelfuitgever de rekening voor alles en verdient hij 100 procent van de opbrengst zonder het inkomen met iemand te splitsen. Subsidiepublicaties worden gestigmatiseerd en boekrecensenten negeren ze meestal, terwijl boekhandels ze vermijden. Meestal verkopen ze nauwelijks iets.

Het is duidelijk dat de beste optie voor iedereen is om in eigen beheer uit te geven en je kunt gemakkelijk een spookschrijver vinden om je te helpen in een mum van tijd je boek te schrijven.