Arbeidsrecht advocaat

Een conflict op het werk of ontslag vragen om de inzet van een arbeidsrecht advocaat. Zo iemand is gespecialiseerd in arbeidsomstandigheden, dus alles wat met het werk te maken kan hebben. Het hoeft niet altijd te gaan over een situatie die al uit de hand gelopen is, maar dit kan natuurlijk wel. Een arbeidsrecht advocaat kan juist in die situaties juridisch ondersteuning bieden. Vaak is het voldoende om advies in te winnen van een advocaat arbeidsrecht, met name wanneer er geen sprake is van een vervelende situatie, maar jij en je werkgever bijvoorbeeld op een goede manier uit elkaar gaan.

Waarom specifiek een arbeidsrecht advocaat?

Kun je dan niet gewoon iedere advocaat inschakelen? Theoretisch natuurlijk wel. Als jij een advocaat weet te vinden die zich in wil zetten voor jouw arbeidssituatie of de beëindiging daarvan, kun je daarmee in zee gaan. Maar het voordeel van een advocaat arbeidsrecht ten opzichte van een andere advocaat, is dat deze altijd bezig is met het arbeidsrecht. Dat wil zeggen dat hij of zij op de hoogte is van de huidige wetgevingen in het arbeidsrecht en ook op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen daarin. Een andere advocaat moet zich misschien eerst verdiepen in die materie en is er minder in thuis.

Juridische kosten

Er komen natuurlijk juridische kosten kijken bij de inzet van een arbeidsrecht advocaat. Als het gaat om je ontslag, is dat misschien iets waar je tegenop ziet. Dat hoeft niet, want meestal is het zo dat deze kosten voor je werkgever zijn. Dit kan uit het proces zo blijken, maar vaak is er ook een budget beschikbaar voor juridische kosten voor dit soort situaties vanuit de werkgever. Maak daar dus vooral gebruik van.

Waarmee kan een arbeidsrecht advocaat je helpen?

Je kunt een arbeidsrecht advocaat dus in de arm nemen wanneer je ontslagen wordt, maar ook voor andere situaties. Ontslag kan verschillende redenen hebben, een advocaat kan bij allemaal ondersteuning bieden. Of het nu gaat om ontslag op staande voet, vanwege bedrijfseconomische redenen, disfunctioneren, (mentale) ziekte, ontslag via het UWV of de kantonrechter, of het ten einde lopende contract. Misschien is de keuze voor ontslag wederzijds. Daarnaast kan een advocaat ingeschakeld worden bij een arbeidsconflict of voor het opstellen of controleren van een arbeidscontract. Als je werkgever of ex-werkgever te laat is met loon betalen, kun je ook een advocaat inschakelen om dit te vorderen.

Aspecten om aandacht aan te besteden bij het kiezen van je advocaat

Met een arbeidsrecht advocaat werk je nauw samen. Het is dan ook fijn om een advocaat te hebben waarmee je overweg kunt. Je hoeft natuurlijk niet samen de weekenden door te gaan brengen, maar vertrouwen in je advocaat is wel zo prettig. Daarnaast is het fijn dat jullie op een duidelijke manier kunnen communiceren, de advocaat voldoende bereikbaar is en dat je van tevoren afspraken maakt over de kosten.

Op de website van Omnius Advocaten lees je meer over dit onderwerp.