5x tips over een opleiding volgen naast je baan

Het is van belang om een goede opleiding te hebben aangezien je hiermee kans maakt op een beter betaalde, maar ook zeker een meer uitdagende baan. Daarom is het slim om ook als je al aan het werk bent een opleiding te volgen. Hier zijn 5 tips die je hierbij kunnen helpen. 

Kies een deeltijd studie

Als je een baan hebt en naar school moet, kan dit erg lastig te combineren zijn. Daarom is het voor mensen die hier moeite mee hebben verstandiger om voor een deeltijd master te kiezen. Dit is een opleiding die gericht is op mensen die niet genoeg tijd hebben om de hele dag op school te zitten. Ideaal dus voor als je nog werkt.

Overleg met je baas

Wanneer je moeite hebt om je schoolwerk of je werk af te krijgen door je drukke schema, is het van belang dat je dit aangeeft richting je werkgever. Op die manier kun je samen gaan zoeken naar een manier waarop het voor jou wel te doen is om dit vol te houden. 

Maak een planning

Er zijn veel mensen die geen fan zijn van het maken van een planning, maar het is toch echt handig om je tijd in te plannen. Zo kun je bijvoorbeeld een beter beeld krijgen van hoeveel vrije tijd je nog hebt de komende week. 

Begin op tijd met leren

Vooral als je het erg druk hebt door de combinatie van je baan en je opleiding is het van belang om op tijd te beginnen wanneer je een toets hebt. Zo voorkom je dat je een slecht cijfer haalt. 

Vraag hulp

Als je iets niet snapt, moet je direct hulp vragen aan de docent. Op die manier krijg je de lesstof sneller onder de knie. Dat is vooral erg handig als je weinig tijd hebt.