De adviesdiensten van BVVN

Onze advies diensten in detail

Onze diensten

BVVN geeft bedrijfsadvies over de volle breedte van uw onderneming. Wij sparren objectief met u over de toekomst van uw bedrijf. Wij geven antwoord op de vraag ‘Hoe komt u met uw onderneming van de huidige situatie naar de gewenste situatie?’.

Doelstellingen realiseren
Ons bedrijfsadvies kan gaan over het aanscherpen van uw visie en strategie, over uitbreiding door autonome groei of door overname, het doen van investeringen, het aanpassen van het verdienmodel, bewerken van nieuwe markten, afstoten van verlieslatende bedrijfsonderdelen of vragen over de organisatie an sich.
BVVN onderzoekt met u de mogelijkheden. Toetst ze aan de doelstellingen van uw bedrijf en schetst de mogelijke scenario’s. Op basis hiervan kunt u een goed onderbouwd en toekomstgericht besluit nemen. Vervolgens maken we concrete plannen, worden acties benoemd en doelgericht uitgevoerd. BVVN geeft u niet alleen inzicht maar verschaft u ook een gedegen plan van aanpak en dito uitvoering.

Bedrijfsoverdracht
BVVNadviseert over de planning en inrichting van bedrijfsoverdracht. Wij adviseren u hoe u uw overneming klaar maakt voor toekomstige verkoop aan familie of derden. Ons advies is gebaseerd op een bedrijfskundige, dus objectieve, analyse. Wij vormen het kritisch tegenwicht in besprekingen en onderhandelingen. Vanzelfsprekend kunnen wij u ook een second opinion geven; vanuit verschillende invalshoeken geven wij u een frisse kijk op de voorgenomen bedrijfsoverdracht.  Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Investeren en financieren gaan vaak hand in hand. BVVN adviseert u welke financieringsvorm past bij de investering die u voor ogen heeft én bij uw bedrijf. Het financieren van een nieuw pand vraagt immers om een andere vorm van financiering dan het financieel opvangen van seizoensinvloeden. BVVN kijkt ook naar de gevolgen van de zakelijke lening op de totale bedrijfsvoering, wij kijken bijvoorbeeld ook naar zaken als werkkapitaal. 

Kennis van zaken
BVVN weet hoe zakelijke financieringen tot stand komen. Wij hebben, door onze bancaire achtergrond, ruime ervaring in het beoordelen van financieringsaanvragen. En wij kennen de criteria voor het verstrekken van zakelijke leningen en kredieten door en door. Wij hebben de kennis om u volledig te begeleiden. Wij adviseren u hoe u een dossier opbouwt dat voldoet aan de eisen van de geldverstrekker; van financiële gegevens, bedrijfsinformatie en motivatie. Zo dient u een financieringsaanvraag in die direct in behandeling kan worden genomen.

Investeren? Financieren
BVVN adviseert u over uw voorgenomen investeringen. Wij beoordelen bijvoorbeeld samen met u of een investering binnen uw ondernemingsdoelstellingen. Vervolgens adviseren wij u over de meest geschikte financieringsvorm. U kunt denken aan lenen bij een bank, operational lease of financial lease, factoring, voorfinanciering door leveranciers, familiekapitaal, crowdfunding, etc?

Offerte beoordelen
BVVN werkt uw financieringsaanvraag voor u uit tot een compleet dossier. Wij dienen de financieringsaanvraag voor u in bij de mogelijke partijen. Ook tijdens het offertetraject adviseren wij u. Wij beoordelen welke aanbiedingen bij uw onderneming passen. Zo nemen wij graag de zorg voor dit intensieve traject uit handen. BVVN spreekt de taal van ondernemers en geldverstrekkers. Onze jarenlange ervaring staat garant voor het selecteren van de juiste financiering in relatie tot uw behoeften en wensen.

Financiering verlengen
BVVN beoordeelt ook verlengingsvoorstellen die u aan het einde van de rentevast periode van uw geldverstrekker ontvangt. Wij vergelijken uw huidige situatie met het moment waarop u de afspraken over de lening hebt gemaakt. Op basis hiervan adviseren wij u over het verlengingsvoorstel. In de praktijk blijkt het vaak lonend om de onderhandelingen met de geldverstrekker opnieuw te voeren.

Financieringsadvies
Ook wanneer u zelf als financier optreedt bent u bij BVVN aan het juiste adres. Het is u er in die situatie om te doen dat u ervan overtuigd bent dat u uw geld verantwoord uitleent aan een andere partij. U kunt dan genieten van een aanmerkelijk hoger rendement dan op spaargeld. Wij helpen u door een objectief onderzoek uit te voeren naar de kredietwaardigheid van de partij waaraan u uw geld wilt uitlenen. Hierdoor kunt u een verantwoorde beslissing nemen. Daarnaast nemen wij u de zorgen voor de verdere afhandeling van het traject uit handen door het opstellen van de juiste financieringsakten. Ook kunnen wij voor u tijdens de looptijd de gang van zaken bij uw debiteur monitoren.

Bedrijfsbegeleiding
Periodieke monitoren of uw onderneming nog in de pas loopt met de doelstellingen is belangrijk. Het schiet er door de waan van de dag soms bij in. Met BVVN houdt u vinger aan de pols. Wij beoordelen waar uw onderneming staat ten opzichte van uw doelstellingen. Wij onderzoeken samen met u de oorzaken van het in of uit de pas lopen. Vervolgens kijken we naar mogelijke oplossingen.

Monitoren en bijsturen
In korte tijd brengen wij, samen met u, uw onderneming in beeld en toetsen we de uitkomsten aan de oorspronkelijke doelstellingen. Alle vragen, problemen, successen en dilemma’s komen op tafel. Ook de vraag of de gestelde doelstellingen realistisch zijn. Op basis hiervan bepalen we met u de eventuele knelpunten. Is bijsturing nodig, dan kijken we welke maatregelen nodig zijn. Uiteraard kijken we daarbij naar de gevolgen hiervan voor uw onderneming als geheel. Hoe u deze aanpassingen realiseert met oog voor de aard en cultuur van de onderneming? Wij bedenken daar oplossingen voor en we stippelen de route voor u uit, in tijd en geld. Het inrichten van periodieke monitoring zorgt voor tijdig inzicht en een meer continue bijsturing. Zo wordt u niet verrast door onverwachte zaken.

Gratis intake

Benieuwd of wij u kunnen helpen? Vraag een gratis intake aan.